Küpsetised

Suussulavad porgandikoogid 

Toidutare, 16. september 2008, 13:27
Suussulavad porgandikoogidFoto: Jaan Heinmaa
Hea mahlane kook, mis säilib mitmeid päevi sama maitsvana - muidugi siis, kui seda enne maiasmokkade poolt ära ei sööda.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
3 tk muna
2.5 dl suhkur
4 dl jahu
0.5 tl sool
1 sl Küpsetuspulber
1 sl Kaneel (jahvatatud)
200 g sulatatud või
4 dl riivitud porgand
1 dl purustatud konserveeritud ananass
GLASUUR
100 g maitsestamata toorjuust
250 g kohupiimapasta
2 dl tuhksuhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
KAUNISTAMISEKS
50 g purustatud pähklid

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained, lisa sulatatud või, riivitud porgandid ja purustatud ananass. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit. Hõõru toasoe toorjuust pehmeks. Lisa kohupiimapasta ja vanillsuhkur. Sega hulka tuhksuhkur ning hõõru ühtlaseks. Kata kook glasuuriga vahetult enne serveerimist. Kaunista purustatud pähklitega. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.