Küpsetised

Mahlane hapupiimakook 

Toidutare, 16. september 2008, 13:18
Mahlane hapupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane plaadikook sobib hästi argiõhtul tee või külma piima kõrvale. Maitseb eriti hästi soojalt, äsja ahjust tulnuna.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 dl jahu
1.5 dl suhkur
2.5 dl rosinad
1.5 tl sooda
3 dl hapupiim
2 dl siirup
200 g või

Valmistamine
Sega omavahel jahu, suhkur, sooda ja rosinad. Lisa hapupiim ja siirup ning viimasena sulatatud või. Sega võimalikult vähe ja vala 24 x 32 cm ahjuplaadile või -vormi. Küpseta ahjus 180°C juures 40-45 minutit. Proovi küpsust tikuga.