Lõunasöögi retseptid

Täidetud baklažaanid 

Toidutare, 18. august 2008, 12:30
Täidetud baklažaanid Jaan Heinmaa
Tomati-hakklihatäidisele annavad tugevamat maitset oliivid ja Parmesani juust. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 suuremat või 4 väiks Baklažaan
2 sl oliivõli
2 küünt Küüslauk
150 g hakkliha
3 tk Tomat
1 sl tomatipasta
2 tl Pune (kuivatatud)
mustad kivideta oliivid
1 dl Riivsai
50 g Parmesan v. muu kõva juust
2 tk munakollane
Sool
Must pipar

Valmistamine
Küpseta baklažaane ahjus 200°C juures 20 minutit. Lõika baklažaanid pikuti pooleks, eemalda lusikaga viljaliha ja tõsta see väiksemasse kaussi. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ning hakkliha ja pruunista umbes 5 minutit. Lisa hakitud tomatid, tomatipasta ja pune. Haki baklažaanisisu peenemaks ning sega hakklihamassi hulka. Hauta tasasel tulel 10 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega hulka viilutatud oliivid. Riivi Parmesan ning sega riivsaiaga. Lisa hakklihamassile kolmandik juustu-riivsaiasegust ja munakollased ning maitsesta soola-pipraga. Täida baklažaanid seguga, puista peale ülejäänud juustu-riivsaiasegu ja kata fooliumi või küpsetuspaberiga. Küpseta ahjus 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee