Linnuliha retseptid

Ahjukana sidruni, salvei ja pastinaagiga 

Toidutare, 5. november 2006, 15:06
Selle roa valmistamiseks on vaja savipotti.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk kana
2 tk Sidrun
1 kimp (värske või kui Salvei
Sool
Must pipar
külmpressitud oliivõli
sulavõi
1 tk Pastinaak
roheline sibul

Valmistamine
Hõõru kana soola ja oliivõliga. Poolita sidrunid ning topi koos salveiga kana sisse. Koori pastinaak ja lõika õhukesteks viiludeks. Aseta kana savipotti, rind ülespoole ja piki ääred pastinaagiga. Piserda pastinaaki natukese oliivõliga ning pane potile kaas peale. Küpseta kana ahjus 180°C juures 2 tundi. Lõpuks võta potilt kaas, pintselda kana sulavõiga üle ja lase pruuniks küpseda. Serveerimisel haki peale rohelist sibulat. Ja pea meeles, et kõige parem osa on aeglasel küpsemisel eraldunud kanamahlad, millele sidrun ja salvei annavad imepärase maitse. See roog sobib hästi hanerasvaga küpsetatud kartulitega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee