Kiudainerikkad toidud

Krõbeda mütsikesega seenevormid 

Toidutare, 5. november 2006, 14:19
Lehttainakattega seenevorme serveeri riivitud suitsujuustu ja basiilikulehega.

Koostisosad
400 g värsked seened (kukeseened)
1 kg lehttainas
1 tk Sibul
0.5 dl valge vein
100 g suitsujuust
Sool
Must pipar
Tüümian
1 tk Muna
1 pakk vahukoor
50 g praadimiseks või
ja veidi õli

Valmistamine
Tükelda seened, haki sibul ja prae võis ning väheses õlis kergelt läbi. Lisa vahukoor ja hauta umbes 5 minutit. Lõpuks lisa vein ja hauta veel 1 minut. Maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga. Aseta seened kuude kuumakindlasse vomi ning riivi igale vormile peale suitsujuustu. Lõika lehttainast välja ümmargused kettad, suuremad kui vormid. Pintselda tainakettad altpoolt lahtiklopitud munaga, et tainas paremini vormile kinnituks. Aseta kõikidele vormidele tainamütsid peale ja suru servadest kinni. Pintselda ka pealt munaga ja küpseta ahjus 200°C juures umbes 15 minutit, kuni pind on kuldne ja krõbe. Serveeri riivitud suitsujuustu ja basiilikulehega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee