Köögiviljalasanje valgehallitusjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. juuli 2008, 12:03

Köögiviljalasanje valgehallitusjuustuga

Köögiviljalasanje on tavalisest lasanjest tublisti lahjem ja tervislikum. Hallitusjuustu-kohupiimakate lisab pikantsust.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk lasanjeplaat
2 tk Sibul
2 tk (kollane ja punan Paprika
1 tk ( u 250 g ) väike suvikõrvits
50 g päikesekuivatatud tomatid
2 sl oliivõli
400 g kooritud konservtomatid
1 tk ( köögivilja ) Puljongikuubik
0.5 tl Tüümian
0.25 tl terav tšillikaste sambal oelek
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
KATE
150 g valgehallitusjuust
250 g kohupiimapasta
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Koori ja haki sibulad. Tükelda paprikad, suvikõrvits ja päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta sibulat, suvikõrvitsat, paprikat ning tomatit paar minutit õlis. Lisa tomatikonserv, puljongikuubik ja maitseained ning hauta tasasel tulel 10 minutit. Lõika hallitusjuustul kõvemad ääred ära, sega koos kohupiimaga ühtlaseks massiks ning maitsesta soola-pipraga. Pane kolmandik köögiviljasegust lasanjevormi põhja ja sinna peale kaks lasanjeplaati. Tee samamoodi veel kaks kihti, kõige peale jäävad plaadid. Vala neile juustusegu ning jälgi, et plaadid oleks korralikult kaetud. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.