Kapsa-juusturullid tomatikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
12. jaanuar 2010, 09:46

Kapsa-juusturullid tomatikastmes

Mahedad köögivilja-juustutäidisega kapsarullid vürtsikas tomatikastmes on maiusroog eelkõige köögiviljasõpradele. Kõva laabijuust kuumutades ei sula ja selle tükke on tunda ka valmis roas.

Kogus: neljale

Koostisosad
TÄIDIS
1 sl õli
1 tk keskmine kapsapea
2 tk Punane sibul
0.5 kuni 1 tl Sool
0.25 tl Must pipar
150 g kõva laabijuust (nt Campanello)
TOMATIKASTE
2 tk Tomat
4 sl tomatipüree
2 sl valge vein
1 sl oliivõli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine
Eralda kapsal kaheksa välimist lehte. Lase suures potis vesi keema, pane kapsalehed keeva vette. Keera kuumus väiksemaks ning keeda 3-4 minutit, seejärel tõsta majapidamispaberile nõrguma. Tükelda ülejäänud kapsas võimalikult peeneks, haki sibul. Kuumuta pannil õli, pane sinna peenestatud kapsas ja sibul. Kuumuta 10 minutit, kuni mõlemad on pehmed ning maitsesta siis soola-pipraga. Lisa tükeldatud juust ja eemalda pann tulelt. Tõsta iga kapsalehe keskele 1-2 sl täidist, tõsta ääred segu peale ning keera rulli. Tükelda tomatid ja püreesta, vala potti. Lisa ka tomatipüree ja vein ning kuumuta, kuni segu pakseneb. Pane juurde õli ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kapsarullid ahjuvormi, vala tomatikaste peale ja küpseta ahjus 180°C juures 10 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.