Linnuliha retseptid

Täidetud paprikapoolikud 

Toidutare, 18. november 2008, 09:39
Täidetud paprikapoolikudFoto: Jaan Heinmaa
Paprikatäidisesse võid toorjuustu ka lisamata jätta, kui segu on piisavalt mahlane. Kui see on kuiv, kasuta toorjuustu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk (suuremat) Paprika
1 tl Sidrunipipar
1 kotike Pruun riis
300 g kalkunihakkliha
2 tk või kanafilee
1.5 tl Karri
Sool
Must pipar
2 sl õli
hakitud petersell
200 g (ürdimaitseline) Toorjuust
PEALERAPUTAMISEKS
1 dl riivjuustu ja riivsaia segu

Valmistamine
Lõika paprikakaunad pikuti pooleks, nii et ka vars poolitub. Puhasta seemnetest ja raputa sisse veidid sidrunipipart. Lao paprikapoolikud tihedalt üksteise kõrvale väikesesse ahjuvormi ning küpseta 200°C juures 10 minutit. Pane riis kergelt soolasesse vette keema. Aja pannil õli kuumaks ja prae pidevalt segades hakkliha ( või tükeldatud kana ) koos karri ning soola-pipraga 2-3 minutit. Sega hulka kuum riis ja hakitud petersell. Lisa vajadusel lusikatäite kaupa ka toorjuust, sega hästi läbi. Jaga segu paprikapoolikutesse ja raputa üle riivsaia-juustuseguga. Küpseta ahjus 200°C juures umbes 15 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee