Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. juuni 2008, 19:29

Sibula-porrupirukas

Maitsev suupiste neile, kes ei armasta liha ega kala piruka sees.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Lehttainas
200 g ( väiksemad ) Sibul
200 g Porrulauk
4 küünt Küüslauk
2 sl Või
Sool
Must pipar
Basiilik (värske)
Estragon
Rosmariin
KATE
1 tk Muna
2 dl Rõõsk koor
1 sl Dijoni sinep
1 dl tugevamaitseline riivjuust

Valmistamine
Puhasta sibulad ja lõika sektoriteks. Pese ja tükelda porru. Koori küüslauguküüned ning haki peeneks. Kuumuta tükeldatud ained pannil võis klaasjaks. Maitsesta vähese soola-pipra ja hakitud värskete ürtidega. Rulli tainas lahti ning kata sellega kandilise või 24 cm läbimõõduga ümmarguse pirukavormi põhi ja ääred. Laota sibula-porrusegu tainale. Klopi muna koos sinepi ja koorega lahti, sega hulka riivjuust ning kalla sibulatele. Küpseta ahjus 175°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.Klaasi veini või tassikese tee kõrvale on see lihtsalt suurepärane maitseelamus.