Lõunasöögi retseptid

Penne köögiviljadega 

Toidutare, 18. november 2008, 09:43
Penne köögiviljadega Jaan Heinmaa
Kerge, väherasvane roog pastast ja köögiviljadest, mida peaks tingimata küpsetama kaane all, nii tuleb see mahlane ja maitsev.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
450 g penne
2 tk ( roheline ) Paprika
2 t ( keskmine ) Porgand
2 vart Varsseller
1 tk Sibul
1 tl oliivõli
800 g Purustatud tomatid
7.5 dl tomatimahl
1 sl suhkur
2.5 tl sool
0.5 tl Harilik pune
170 g ( riivitud ) Mozzarella
2 sl ( riivitud ) Parmesani v. muu kõva juust

Valmistamine
Keeda penne vastavalt pakendil olevale juhisele. Tükelda paprikad, porgandid, seller ja sibul 1 cm suurusteks kuubikuteks. Pruunista köögivilju õlis keskmisel kuumusel 4-5 minutit. Vala peale 0,75 dl kuuma vett ja hauta 5 minutit. Nõruta penne sõelal. Vala potti kuumutatud köögiviljad, sega hulka purustatud tomatid, tomatimahl, suhkur, sool ja pune. Kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt ja sega juurde ka penne. Lisa riivitud Parmesan ja 70 g mozzarellat. Tõsta segu madalasse vormi, raputa peale ülejäänud mozzarella. Kata vorm kaanega ning küpseta ahjus 190°C juures 30 minutit või kuni juust on sulanud. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee