Küpsetised

Ploomi-aprikoosi tagurpidikook 

Toidutare, 6. september 2006, 03:02
Ploomi-aprikoosikooki serveeri vanillijäätisega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg umbes 25 minutit.Küpsetamisaeg umbes 20-30 minutit.

Koostisosad
130 g Või
2 sl suhkur vormi puistamiseks
1.25 dl suhkur tainasse
3 tk ploom
2 tk aprikoos
2.5 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.25 tl Sool
2 tk Muna
0.75 dl piim
pealeraputamiseks tuhksuhkur

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Poolita ploomid ja aprikoosid ning viiluta. Võita neli väikest või üks suurem koogivorm 1 sl võiga. Puista üle 2 sl suhkruga. Lao ploomi- ja aprikoosiviilud vormi põhja. Vahusta toasoe või ning suhkur. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel, vanillsuhkur ja sool. Klopi segamini munad ning piim. Sega võivahu hulka kuivained ja muna-piimasegu. Sega kiirelt ühtlaseks, kuid väldi ülesegamist. Jaga tainas vormidesse ning küpseta 20 minutit. Ühe suurema koogi küpsetamiseks arvesta 30 minutit. Lase hetk jahtuda ja kummuta serveerimisalusele. Puista üle tuhksuhkruga. Serveeri vanillijäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee