Tulised ribidFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
18. juuni 2008, 08:04

Tulised ribid

Tuliste ribide küpsemiseks kulub tükk aega, mistõttu tasub panna nad aegsasti tulele.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.5 kg ribid
MARINAAD
1 dl Ketšup
1 dl õli
0.5 dl sojakaste
1 dl worcestershire&#034i kaste
3 sl Sinep
tabasco kaste või tšillipulber
1 dl Fariinisuhkur

Valmistamine
Sega omavahel marinaadiained. Pane ribi marinaadi ja hoia jahedas kohas vähemalt üks öö. Küpseta grillil madalal kuumusel 1,5 tundi, kuni kont hakkab liha küljest eralduma. Pintselda küpsetamise ajal pidevalt marinaadiga. Kõrbemise vältimiseks võid ribi ka eelnevalt fooliumis küpsetada ja lõpus 10 minutit grillil pruunistada. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.