Küpsetised

Üleküpsetatud jäätisekook suvemarjadega (1)

Angeelika Kang, 13. august 2012, 06:19
Üleküpsetatud jäätisekook suvemarjadega Jaan Heinmaa
Selle retsepti järgi saad kümnesele maiasmokkade seltskonnale kohvi kõrvale kiiresti magusa ja maitsva järelroa valmistada. Kook tuleb kohe pärast ahjust väljavõtmist ära süüa, sest jäätis sulab toatemperatuuril kiiresti.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
10 minutit + küpsetamiseks 2–3 minutit

Koostisosad
1 tk Biskviitpõhi (valmisküpsetatud) või
4 tk Keeksiviilud
VAHELE
1 l Jäätis (vanilli)
3 dl Värsked marjad (nt vaarikad, mustikad, sõstrad, maasikad, sobivad ka külmutatud)
KATE
4 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
Sool
1 spl Sidrunimahl

Valmistamine
Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks (umbes 5 minutit). Lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur. Seejärel nirista soovi korral hulka sidrunimahl. Vaht peab olema tihke, läikiv ja kohev. Tõsta biskviittainas (või lao piparkoogid või keeksiviilud) 24-26 cm läbimõõduga ahjuvormi põhja, laota peale umbes 3 dl külmutatud marju. Lõika jäätis umbes 3 cm paksusteks viiludeks ja tõsta marjadele (osa jäätist võib üle jääda). Laota peale munavalgevaht nii, et ei jääks ühtki pilu, kust soojus jäätisele ligi pääseks. Vormi lusikaga kauneid kõrgemaid tippe. Küpseta 225–240kraadises ahjus mõned minutid, kuni munavalgekattes tipud saavad kauni kuldpruuni värvi. Serveeri kohe.
Kogus 10 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee