Lambaliha retseptid

Tume õllepada kartulipüreega 

Tiina Trolla, 3. juuli 2006, 16:42
Tume õllepada kartulipüreega
Retsept on valminud Eesti Toit hautamistoitude võistluse jaoks.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g taine lambaliha
0.5 l tume õlu
1 sl sojakaste
3 tk kartul
3 sl tomatipüree
2 tk sibul
1 tk Porrulauk
1 tl Rosmariin
3 küünt Küüslauk
2 tk porgand
Must pipar

Valmistamine
Valmistamise kirjeldus: Lõika liha 2x2x2 cm kuubikuteks. Sega potis kokku õlu, sojakaste, tomatipüree ja rosmariin. Aja segu kuumaks ning aseta lambalihatükid sinna hauduma. Koori ja peenesta sibulad ja kartulid. Lisa sibulatükid, purustatud küüslauk ja kartulikuubikud ning lisa liha juurde haudepotti. Kartulis sisalduv tärklis annab kastmele paksuse ja eraldi nisujahu pole hiljem tarvis lisada, hautamisleem jääb mõnusa konsistentsiga. Hauta kaanega kaetud potis 1—1,5 tundi või senikaua kuni liha muutub pehmeks. Vahepeal koori porgandid ja puhasta porrulauk. Tükelda ning lisa potti. Hauta senikaua kuni porgand pehmeneb. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri koos kartulipüree või keedetud kartulitega. HEAD ISU!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee