Grillitud kanavardad punapeedisalatiga
Linnuliha retseptid
8. juuni 2011, 07:07

Grillitud kanavardad punapeedisalatiga

Sidruniga kerge suvine salat grill-kanaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g kanafilee
37.5 g Meira grillkaste
SALAT
100 g keedetud peet
50 g noore hernekaun
0.25 kimp murulauk
0.25 tk sidrun
25 g rukkolasalat
0.5 sl oliiviõli
25 g kitsejuust
0.25 tl sidrunipipar
sool
KASTE
0.375 dl hapukoor
0.5 tl riivitud mädarõigas

Valmistamine
Lõika kanafilee sobiva suurusega tükkideks, vala üle grillkastmega ja tõsta külmikusse maitsestuma – vähemalt 2 tundi.Salati valmistamine: lõika keedetud punapeedid kuubikuteks või ribadeks. Hernekaunad tükelda, nt kolmeks ja kuumuta keemiseni vähese soolaga maitsestatud vees, jahuta seejärel.Tükelda sidrunifileed väikesteks tükkideks. Selleks puhasta sidrun koorest ja kelmetest, nii et järgi jääb vaid puhas viljaliha. Sega punapeedi-, herne- ja sidrunitükid rukola ja tükeldatud murulauguga. Sega oliiviõli sidrunipipra ja soolaga ning vala üle salati. Pudista kitsejuust üle salati.Kaste:Sega hapukoor ja mädarõigas ning serveeri eraldi kausist.Maitsestunud kanafilee lüki puidust tikkudele ja grilli. Sellest kogusest saab 8 varrast.