Šokolaadi-toorjuustukookFoto: Britta Parksepp
Nädala kook
27. august 2011, 07:43

Šokolaadi-toorjuustukook

Mõnus šokolaadikook, mida pole tarvis küpsetada. Tee kook eelmise päeva õhtul valmis, kuna kook vajab pikemat seismist.

Koostisosad
PÕHI
185 g Domino küpsised
50 g Võid
TÄIDIS
4 tk Zhelatiinilehti
250 g Fazer Block tumedat shokolaadi
200 g Maitsestamata toorjuustu
1 dl Suhkrut
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Munakollane
2 tk Munavalge
2 dl Vahukoor

Valmistamine
1. Lõika küpsetuspaberist 20-25 cm läbimõõduga ketas ja aseta lahtikäiva põhjaga koogivormi.
Purusta küpsised. Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vajuta segu vormi põhja tasaseks.
2. Valmista täidis. Selleks aseta želatiinilehed külma vette likku. Sulata 200 g šokolaadi veekausi kohal ning jahuta maha. Riivi järelejäänud 50 g šokolaadi. Pigista želatiinilehtdest vesi välja ja pane keevasse vette.Sega želatiin toorjuustuga, lisa sulatatud ja riivitud šokolaad, suhkur, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Vahusta vahukoor. Sega mõlemad vahud toorjuustusegusse.
3. Kalla täidis vormi ja kata fooliumiga. Lase külmkapis seista umbes 1 ööpäev. Eralda kook vormist, tõsta serveerimisvaagnale, kaunista šokolaadimustrite ja marjadega (näiteks mustikatega).