Kiudainerikkad toidud
11. november 2008, 10:12

Köögiviljakotletid kodujuustukastmega

Tervislikud köögiviljakotletid teravamaitselise kodujuustukastmega.

Koostisosad
500 g riivitud köögivilju (porgand, kaalikas, seller, rullkõrvits, sibul)
soola
1 dl tatrajahu või riisaia
2 tk muna
õli praadimiseks
250 g kodujuustu
1 dl maitsestamata jogurtit
2 sl rohelist sibulat
2 sl hakitud peterselli
tilli
1 tl Worchestershire&#034i kastet
Must pipar
1 tk küüslauguküüs

Valmistamine
Kotlettide valmistamiseks koori ja riivi köögiviljad, maitsesta soolaga. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Seejärel sega hulka ka klopitud munad. Vormi tainast kotletid ning prae õlis helepruuniks. Järelküpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või hauta pannil kaane all vähese veega 10 minutit.
Kodujuustukastme valmistamiseks sega kõik kastmeained köögikombainis ning lase vähemalt 1 tund enne laualepanemist seista. Serveeri kastet köögiviljakotlettidega või tükdeldatud värske köögiviljaga.