Küpsetised

Martsipani-kohupiimakook 

Toidutare, 8. aprill 2006, 19:47
Seitsmenda taeva martsipani-kohupiimakook. Lehttainapõhjal kohupiimakook õunte ja martsipanibatoonidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
100 g toorjuust
250 g ricotta kohupiim
200 g 20% hapukoor
4 sl suhkur
2 tk Muna
2 sl tärklis
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 kuni 150 g suhkur
2 tk kalevi glasuuritud martsipanibatoon
500 g kompotiõunad
1 sl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Määri ümmargune vorm võiga kokku ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ning küpseta ahjus 200°C juures umbes 5-7 minutit ehk kuni pind on õige pisut kuldne. Vahepeal vispelda munad suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa hapukoor, toorjuust, kohupiim ja tärklis ning sega, kuni tekstuur on ühtlane. Aseta kompotiõunad koogipõhjale, puista üle kaneeliga ja lisa hakitud martsipanibatoonid. Kalla seguga üle ning küpseta ahjus 190°C juures umbes 30 minutit. Kontrolli tikuga, kas kook on valmis. Sobib serveerimiseks nii vaniljekastme kui ka -jäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee