Kalatoitude retseptid
8. aprill 2006, 19:32

Kalakotletid II

Kalakotletid "kummalise tomatikastmega".

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g külmutatud valge kala (nt hõbeheik)
4 dl piim
3 lehte Loorber
Sool
Must pipar
Petersellilehed
1 tk Muna
1 tk saiaviil ilma koorikuta
50 g riivjuust
2 tk suur keedetud kartul
riivsai paneerimiseks
õli praadimiseks
KASTE
2 tk suur kooritud tomat
45 g mandlilaastud
2 viilu ciabatta sai ilma koorikuta
1 küüs Küüslauk
1 tl Cayenne'i pipar
Sool
2 sl (riivitud) Parmesani
0.6 dl oliivõli

Valmistamine
Keeda ülessulanud kala piimas koos loorberilehtedega pehmeks. Nõruta ära, eemalda loorberilehed ja pane kala köögikombaini. Lisa keedetud kartulid, juust, muna, saiaviil, petersell, sool ja pipar ning purusta kõik ühtlaseks seguks. Vahepeal valmista kaste: koori ja tükelda tomatid ning aseta koos mandlilaastude, Cayenne´i pipra, soola, juustu, küüslauguküüne ja saiaga köögikombaini. Lase kõik ühtlaseks pudruks ning hakka tasapisi oliivõli lisama, kuni segu on kreemjas. Nüüd vormi kotletisegust volüümikad pätsid, veereta riivsaias ja prae õlis kuldseks. Serveeri kalakotlette koos "kummalise tomatikastmega". Ja mis veel parem, prae kõrvale ka muna. Retsept on mõeldud kolmele inimesele.