Sügavkülmutatud pasha
Vene köök
13. märts 2008, 13:01

Sügavkülmutatud pasha

Kel vahetult enne pühi pole aega pashat valmistada, võib selle valmis teha nädal varem ja sügavkülma panna.

Kogus: kümnele

Koostisosad
50 g Või
1 dl suhkur
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk munakollane
500 g kohupiimapasta
ühe sidruni mahl
0.5 kuni 1 dl rosinad
0.5 dl mandlipuru
1 dl apelsinimarmelaad (nt Põltsamaa)
4 dl vahukoor
2 tk munavalge

Valmistamine
Soovi korral pane rosinad 10 minutiks 0,5 dl Amaretto likööri sisse ligunema. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased, kohupiim, rosinad, mandlipuru ja apelsinimarmelaad. Vahusta ühes kausis koor ja teises munavalged, sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka. Tõsta pashataigen külma veega loputatud keeksi- või tarretisevormi, kata pealt kile või kaanega ning pane sügavkülma. Võta magusroog pool tundi enne serveerimist külmast välja ja lase toatemperatuuril seista. Kasta vorm hetkeks kuuma vette ning kummuta pasha taldrikule. Kaunista puuviljade või marmelaadiga.