Hommikusöögi retseptid

Kartuli-suitsukalkunimuffinid 

Toidutare, 31. märts 2006, 18:43
Kartuli-suitsukalkunikooke, millesse on lisatud banaani, sobib süüa nii hapukoore kui ka pohlamoosiga. Samuti võib neid kasutada praelisandina vaatamata sellele, et kookides on juba suitsukalkuniliha. Suitsukalkuni võib asendada ka kanalihaga.

Koostisosad
2.5 tk keedetud kartul
150 g suitsukalkuniliha
0.5 tk (väiksem) Banaan
0.5 sl jahu
0.5 tl Sidrunimahl
1 sl taluvõi
1 sl õli
Sool
Must pipar
Petersellilehed
0.5 tk Sibul

Valmistamine
Vajuta kartulid kausis kahvilga puruks. Samamoodi peenesta ka banaan. Haki suitsukalkuniliha ja sibul. Prae sibulat kergelt võis. Sega kartuli- ja banaanimass, sibul, suitsukalkuniliha ja sidrunimahl ühtlseks massiks. Pane maitseks natuke soola ja pipart ning sega juurde maitserohelist. Jaga mass osadeks ( ühele sööjale 4 kooki ). Tee käed jahuseks ja vormi väikesed koogid. Prae kooke pannil õlis mõlemalt poolt. Serveeri soojalt, kaunistades koogid peterselliga ja pakkudes kõrvale hapukoort.