Lõunasöögi retseptid

Kartuli-hakklihavorm III 

Toidutare, 31. märts 2006, 18:19
Kartuli-hakklihavormi võib küpsetada ka nii, et hakkliha ei ole eelnevalt praetud. Sel juhul pane vormi põhja köögiviljad ja kõige peale toores hakkliha, mis on eelenevalt segatud tomatipüreega. Igaüks võib teha nii, kuidas talle kõige mugavam ja suupärasem on. Sellele vormiroale sobib kas külm või soe teravam kaste. Samas võib roa enda teha teravamaks, lisades teravaid maitseaineid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.25 tk Kartul
125 g Hakkliha
0.5 tk Sibul
0.5 väikest küünt Küüslauk
0.25 tk (punane) Paprika
0.125 dl tomatipüree
25 g Riivjuust
0.25 dl Piim
0.25 dl kohvikoor
1 sl õli vormi määrimiseks ja hakkliha praadimiseks
Sool
Must pipar
Hakklihamaitseaine
suhkur
Petersellilehed

Valmistamine
Lõika kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks ning paprika ribadeks. Küüslauk haki peeneks. Pane hakkliha pannile praadima. Natukese aja pärast lisa tomatipüree ja peenestatud küüslauk. Maitsesta hakklihamaitseiane ning suhkruga. Pane õliga määritud vormi põhja kiht kartuleid ( maitsesta soola ja pipraga ), siis hakklihamass, kiht sibulat ja paprikaribad. Kõige peale pane jälle kartulikiht. Maitsesta soola-pipraga. Kalla peale piima-kooresegu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta rooga ahjus 200°C juures 20-25 minutit. Võta foolium ära, raputa roale riivjuustu ning küpseta ilma fooliumita kuni valmimiseni. Serveerimisel puista peale hakitud petersellilehti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee