Kartuli-šampinjonisupp küüslauguga
, 8. märts 2011 14:18
Kartuli-šampinjonisupp küüslaugugaFoto: Priit Palomets
Seentega kartulisuppi võib valmistada nii potis kui ka pannil. Samas võib sellest saada ka lihtne panniroog, kui lisada vedelikku natukene vähem kui retseptis ette nähtud.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
4 tk Kartul
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
4 tk (värsket) Šampinjonid
1 sl (praadimiseks) Või
2 sl Rõõsk koor (35%-line)
1 tk köögiviljapuljongikuubik
5 dl vesi
1 sl hakitud petersell
1 sl hakitud murulauk
4 tk Kartul
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
4 tk (värsket) Šampinjonid
1 sl (praadimiseks) Või

2 sl Rõõsk koor (35%-line)

1 tk köögiviljapuljongikuubik
5 dl vesi
1 sl hakitud petersell
1 sl hakitud murulauk
Valmistamine
Lõika kartulid kuubikuteks ja sibul ribadeks. Haki küüslauk peeneks ning lõika šampinjonid neljaks. Sulata pannil või ja prae sibul kuldkollaseks. Lisa peeneks hakitud küüslauk ning kartulikuubikud, prae kergelt ja maitsesta puljongikuubikuga. Kalla peale vesi ning keeda umbes 5 minutit. Lisa seened ja keeda, aeg-ajalt segades, veel 5-6 minutit. Lisa koor ning maitsesta. Lõpuks lisa maitserohelist.