Lõunasöögi retseptid

Kartuli-šampinjonisupp küüslauguga 

Rudolf Visnapuu, 8. märts 2011, 14:18
Kartuli-šampinjonisupp küüslauguga Priit Palomets
Seentega kartulisuppi võib valmistada nii potis kui ka pannil. Samas võib sellest saada ka lihtne panniroog, kui lisada vedelikku natukene vähem kui retseptis ette nähtud.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Kartul
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
4 tk (värsket) Šampinjonid
1 sl (praadimiseks) Või
2 sl Rõõsk koor (35%-line)
1 tk köögiviljapuljongikuubik
5 dl vesi
1 sl hakitud petersell
1 sl hakitud murulauk

Valmistamine
Lõika kartulid kuubikuteks ja sibul ribadeks. Haki küüslauk peeneks ning lõika šampinjonid neljaks. Sulata pannil või ja prae sibul kuldkollaseks. Lisa peeneks hakitud küüslauk ning kartulikuubikud, prae kergelt ja maitsesta puljongikuubikuga. Kalla peale vesi ning keeda umbes 5 minutit. Lisa seened ja keeda, aeg-ajalt segades, veel 5-6 minutit. Lisa koor ning maitsesta. Lõpuks lisa maitserohelist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee