Praetud kalakakudFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. august 2008, 07:56

Praetud kalakakud

Lihtne roog, mis saab kõige maitsvam paksust valgest kalafileest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g valge kala külmutatud filee
3 sl Kartulijahu
2 tl Sool
0.5 tl (jahvatatud) Valge pipar
1 tk Muna
1.5 dl Riivsai
PRAADIMISEKS
1 sl õli
1 sl Või
KASTE
1 tk keedetud muna
2 dl paks maitsestamata jogurt
1 tk marineeritud kurk
sool maitse järgi

Valmistamine
Lõika poolsulanud filee ettevaatlikult neljaks tükiks. Kasta kalatükid kartulijahusse, seejärel lahtiklopitud munasse ning lõpuks soola ja pipraga segatud riivsaiasse. Aja õli ja või pannil madalal kuumusel hästi tuliseks ning küpseta kakukeste kõik küljed kenasti pruuniks ( kokku umbes 12 minutit ). Keera tükke väga ettevaatlikult, et kala ei laguneks. Kastmeks peenesta keedetud muna ja kurk, sega jogurtiga ning maitsesta soolaga võrdlemisi tugevalt arvestusega, et kala on seest mage. Retsept on mõeldud neljale sööjale.