Kalatoitude retseptid

Praetud koha sinepikastmes 

Toidutare, 9. august 2008, 19:36
Praetud kohaFoto: Jaan Heinmaa
Praetud koha mahedas sinepikastmes koos küüslaugukartulitega sobib suurepäraselt puhkepäeva lõunaroaks.

Kogus: neljale

Koostisosad
700 g kohafilee
1 tl Sool
0.5 tl Sidrunipipar
2 sl Või
KASTE
1 sl õli
1 tk Sibul
2 sl mahedamaitseline sinep
2 dl 10% rõõsk koor
1 dl (hakitud) Basiilik (värske)
0.5 tl Sool
KÜÜSLAUGUKARTULID
8 tk suur kartul
2 sl õli
5 küünt Küüslauk
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 dl 10% rõõsk koor
roheline sibul

Valmistamine
Kastme valmistamiseks kuumuta hakitud sibulat õlis, kuni see muutub klaasjaks. Lisa sinep ja koor, lase keema tõusta ning maitsesta soolaga. Puista kalafileele soola ja pipart, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Haki basiilik ja lisa kastmele. Küüslaugukartulite valmistamiseks koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli ning pane sinna kartulitükid. Prae neid keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 5-6 minutit. Lisa sool, pipar ja purustatud küüslauk, sega korralikult läbi ning prae veel 5 minutit. Kalla peale koor ja hauta kaane all 5-10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Serveerimisel raputa peale hakitud rohelist sibulat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee