Vahemere köök

Pita leib 

Toidutare, 6. jaanuar 2009, 12:03
Pitta - seda kutsutakse ka lameleivaks ja taskuleivaks. Pärineb Vahemere äärest. Antud retseptis on katteks salaami, päikesekuivatatud tomatid ja parmesan.

Koostisosad
TAINAS
15 g pärm
300 g jahu
3 dl soe vesi
3 sl Oliiviõli
1 tl Sool
KATE
6 kuni 7 viilu salaamivorst
1 küüs Küüslauk
meresool
Parmesan v. muu kõva juust
Oliiviõli
7 kuni 8 tk päikesekuivatatud tomatid
kuivatatud pune

Valmistamine
Sulata kausis soojas vees pärm. Lisa jahu, sool ja oliivõli. Sega, kuni moodustub elastne tainas ning jäta sooja kohta rätikuga kaetult 45 minutiks kerkima. Kui kerkimisaeg on möödas, sõtku tainas läbi ja hõõru pind oliivõliga kokku. Jäta veel 30 minutiks kerkima. Kuumuta ahi 250°C-ni. Rulli tainas ümaraks latakaks, suru pinnale viilutatud küüslauk, salaami ja päikesekuivatatud tomatid. Puista üle riivitud parmesani juustu ning jahvatatud meresoolaga. Piserda oliivõliga ja küpseta ahjus 5 minutit. Võta pita ahjust välja ning puista üle kuivatatud punega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee