Itaalia köök
27. veebruar 2006, 21:56

Calzone

Calzone - piruka moodi servast suletud pitsa, mida Itaalias saab osta igast pitsabaarist. Nimi tuleneb kas sõnast calza (sukk,sokk) või calzoni (püksid). Täidiseks kirsstomatid, salaami, mozzarella ja parmesan.

Koostisosad
TAINAS
15 g värske presspärm
1 dl soe vesi
250 g jahu
1 tl Sool
1 sl oliiviõli
TÄIDIS
6 tk kirsstomatid
100 g Mozzarella
100 g salaamivorst
1 sl pesto
2 sl (riivitud) Parmesani

Valmistamine
Sulata pärm soojas vees ja lase 15 minutit seista, kuni vesi hakkab vahutama. Sega hulka jahu, oliiviõli ja sool. Sõtku elastne tainas, kata rätikuga ning lase soojas kohas paar tundi kerkida. Seejärel sõtku tainas uuesti läbi ja lase veel pool tundi kerkida. Sega kausis viilutatud salaami, tomatid, mozzarella ja pesto. Kui tainas on teist korda kerkinud, rulli sellest ringikujuline umbes 0,5 cm paksune latakas. Keskele laota sisu ja puista üle riivitud parmesaniga. Keera calzone piruka moodi kokku, suru servad kinni ja piki pind kahvliga läbi. Küpseta ahjus 250°C juures, kuni pind on kaunis pruun. Enne serveerimist lase pirukal 5 minutit taheneda.