Lõunasöögi retseptid

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder II 

Toidutare, 26. juuni 2008, 12:46
Klassikaline Eesti rahvustoit, mis on ühtviisi maitsev ja samas ka lihtne valmistada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 -10 tk Kartul
1 l Vesi
0.5 -0.75 klaasi Odratang
Sool
Suitsusink
2 tk Sibul

Valmistamine
Koori pestud kartulid ning tükelda. Pane tükeldatud kartulid keevasse vette keema, lisa sool ja keeda poolepehmeks. Aseta kartulitükkide peale kuuma veega pestud tangud. Ära sega! Keeda tasasel tulel või hauta ahjus kaane all, kuni toiduained on pehmed. Sega tangud ja kartul läbi ja klopi puulusikaga ühtlaseks pudruks. Lõika suitsusink kuubikuteks, pruunistada koos sibulatega ning lisada pudrule hulka või serveeri puder lauale singikuubikute ja hapukoorega. Mulgi pudru kõrvale sobib juua keefiri. PS! Putru võib keeta odratangu asemel odrajahuga. Jahu panna kartulite peale siis, kui kartulid on peaaegu pehmed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee