Sitsiilia sibulavurr
Kiudainerikkad toidud
8. märts 2011, 14:32

Sitsiilia sibulasaiakesed

Lihtsalt ja kiirelt valmivad sibulasaiakesed, vürtsikust lisab Sitsiilia maitseainesegu.

Koostisosad
5 dl Jahu
1 sl Küpsetuspulber
Sool
150 g Või
3 spl Kodujuust
3 sl Piim
2 tk munavalge
TÄIDIS
2 tk Sibul
4 spl Oliiviõli
Sool
1 tl Sitsiilia maitseainesegu

Valmistamine
Pane ahi sooja 200 º C peale. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kuivained omavahel, lisa sulatatud ja jahutatud rasvaine ja kodujuust. Sega korralikult ühtlaseks massiks. Lisa piim, sega kiirelt pallikujuliseks tainaks ja tõsta seejärel külma 15 minutiks. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta õli pannil ( u 5 min) ja pruunista sibul kergelt, ise aeg-ajalt segades. Tõsta pann pliidilt, maitsesta soola ja Sitsiilia maitseaineseguga. Võta tainas külmast ja rulli umbes 1 cm paksuseks ja piklikuks. Pinselda lahtiklopitud munavalgega üle. Kata maitsestatud sibulaseguga, kuid jäta äärtest vabaks umbes 2 cm laiuselt. Rulli täidisega kaetud tainas lühemast servast rulli ja lõika 8 tükiks ja tõsta see järel tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15 min.