Küpsetised

Lahtine spinati-oliivipirukas 

Toidutare, 31. jaanuar 2006, 01:12
Lahtine pirukas spinati-oliivi-feta täidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
300 g jahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g või
100 g hapukoor
TÄIDIS
450 g Spinat
2 küünt Küüslauk
mustad oliivid
200 g feta juust
peenestatud must pipar
KATE
1 pakk 10% kohvikoor
2 tk Muna
riivjuust
BROKOLI-LILLKAPSATÄIDIS
200 g keedetud lillkapsas
200 g keedetud brokoli
peenestatud must pipar

Valmistamine
Segage jahu küpsetuspulbriga. Sulatage või. Lisage sellele hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Laotage tainas küpsetusvormi. Klaasist vorm on parim, siis näeb, kuidas piruka põhi küpseb. Sulatage külmutatud spinat, nõrutage siis sõelal ja pigistage see käega kuivemaks. Lisage hakitud küüslauk ( ärge kasutage küüslugupressi, muidu jääb maitse liiga vänge ). Segage. Laotage spinat küpsetusvormis olevale tainale, pange peale feta juustu tükid ning lisage iluks ja maitseks tükeldatud mustad oliivid. Katteks vahustage 2 muna kohvikoorega ja valage täidisele. Kõige peale riputage veidi riivjuustu. Küpsetage pirukat ahjus 225°C juures umbes 25 minutit. Klaasist nõus küpsetades saate paremini jälgida, et põhi ära ei kõrbeks. Lihtsama ja odavama piruka saab, kui kasutada täidiseks lillkapsast ja brokolit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee