Küpsetised

Kukeseene-quiche 

Toidutare, 31. jaanuar 2006, 00:22
Kukeseene-quicheFoto: Silja Paavle
Lehttainapõhjal kukeseenetäidisega pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
350 g lehttainas
TÄIDIS
500 g (praetud) Kukeseen
100 g (praetud) Sibul
300 g (riivitud) juust
KATE
2 tk Muna
1 dl piim
1 dl rõõsk koor
Sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Rullige tainas lahti ja asetage ümmargusse koogivormi nii, et vormi ääred oleksid tainaga kaetud. Enne katte panemist tuleb pirukapõhja kergelt ahjus küpsetada, kuni see muutub kuldkollaseks. Pirukapõhjale laotage ühtlaselt kukeseene-sibula-juustu segu. Lõpuks valage kate peale. Katte valmistamiseks kloppige munad lahti. Lisage piim, koor ja maitseained. Pirukat küpsetatakse ahjus 170°C juures, kuni täidis on pealt kuldkollane. Serveerige soojalt koos salati ja klaasi veiniga.