Gluteenivabad retseptid

Tomati-kartulivorm II 

Toidutare, 2. mai 2008, 13:08
Tomati-kartulivormi serveeri koos sinepikastmega. Teraviljavalguta (gluteenivaba) roog, sobib tsöliaakiahaigetele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TOMATI-KARTULIVORM
500 g kartulid
250 g Tomat
100 g Sibul
10 g Küüslauk
80 g juust
2 tk Muna
300 g vahukoor
40 g või
10 g toiduõli
SINEPIKASTE
20 g või
20 g gluteenivaba jahu
250 g vesi
0.5 tk köögiviljapuljongikuubik
10 g mahe sinep (teraline)
100 g vahukoor
Sool
Valge pipar

Valmistamine
Keetke koorega kartulid ja koorige need siis ära. Lõigake sibul ja küüslauk viiludeks ning kuumutage toiduõlis klaasjaks. Viilutage ka kartulid ja pange kihiti tomativiilude ning sibula-küüslauguseguga võitatud ahjuvormi. Igale kihile puistake veidi soola-pipart ja riivitud juustu. Kloppige munad lahti ning segage rõõsa koorega. Maitsestage soola-pipraga ja valage vormi. Küpsetage rooga ahjus 200°C juures 20-40 minutit, olenevalt vormi paksusest. Küpsemise lõpus riputage peale veidi riivjuustu. Valmis roog lõigake tükkideks. Serveerige koos sinepikastmega. Sinepikastme valmistamiseks kuumutage või ja jahu kastruli põhjas. Lisage kuum vesi ning puljongikuubik. Keetke 10-15 minutit. Lisage sinep ja rõõsk koor, kuumutage keemiseni. Maitsestage vajadusel vähese soola ja valge pipraga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee