Gluteenivabad retseptid
30. jaanuar 2006, 23:32

Õuna-kohupiimakook II

Õuna-kohupiimakook vaniljekastmega. Teraviljavalguta (gluteenivaba) kook, sobib tsöliaakiahaigetele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
150 g gluteenivaba jahu
30 g suhkur
100 g või
50 g vesi
TÄIDIS
200 g kohupiimapasta
2 tk Muna
60 g suhkur
100 g kuivatatud mustad ploomid
400 g Õun
30 g brändi
20 g gluteenivaba jahu
Kaneel (jahvatatud)
VANILJEKASTE
200 g vahukoor
20 g suhkur
10 g Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Muna

Valmistamine
Segage kuivained kokku, lisage pehme või ja nii palju vett, et tainas jääks ühtlane. Pange vormi põhja küpsetuspaber. Tainas suruge sõrmedega ühtlaselt vormi põhja ja äärtele. Küpsetage ahjus 170°C juures 10-15 minutit ja tõstke siis jahtuma. Pange ploomid brändisse 1 tunniks likku. Peske õunad, lõigake pooleks, koorige ja eemaldage südamik. Segage kohupiim, suhkur ja gluteenivaba jahu. Lisage kohupiimamassile munakollased. Teises kausis vahustage munavalged ja lisage needki kohupiimamassile. Sättige õunad ja ploomid koogi põhjale, peale valage kohupiimamass, riputage kaneeliga üle. Küpsetage kooki ahjus 170°C juures 20-30 minutit. Serveerige koos vaniljekastmega.