Gluteenivabad retseptid
30. jaanuar 2006, 23:13

Rullbiskviit seentega

Soolane rullbiskviit seenetäidisega. Teraviljavalguta (gluteenivaba) roog, sobib tsöliaakiahaigetele.

Koostisosad
4 tk Muna
75 g gluteenivaba jahu
30 g kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
2 g Sool
TÄIDIS
15 g toiduõli
60 g või
100 g Sibul
300 g seened
100 g Spinat
75 g toorjuust (créme bonjour)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Vahustage munad soolaga tugevaks vahuks. Segage omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning lisage munavahule. Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määrige tainas sellele umbes 0,3 cm paksuse kihina. Küpsetage bsikviiti eelsoojendatud ahjus 225°C juures 6-8 minutit. Seejärel laske bsikviidil jahtuda. Täidise jaoks puhastage ja koorige sibul ning lõigake ribadeks. Puhastage seened ja lõigake viiludeks, spinatilehed hakkige. Kuumutage pannil õli ja või ning hautage selles sibul klaasjaks. Lisage seened ja praadige 5-6 minutit. Maitsestage ning lisage hakitud spinatilehed. Kuumutage veel 1-2 minutit. Laske veidi jahtuda ja segage juurde toorjuust. Määrige täidis ühtlaselt biskviidile, rullige kokku ning keerake küpsetuspaberisse. Laske rullil külmakpis 30 minutit seista. Serveerimisel lõigake viiludeks.