Gluteenivabad retseptid

Seenepüreesupp juustuga 

Toidutare, 30. jaanuar 2006, 22:48
Peterselli-juustupallikestega garneeritud seene-köögiviljapüreesupp. Teraviljavalguta (gluteenivaba) roog, sobib tsöliaakiahaigetele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
120 g seened
80 g Lillkapsas
250 g kartul
60 g Sibul
80 g vahukoor
40 g või
20 g Parmesan v. muu kõva juust
15 g Petersellilehed
Sool
Valge pipar
Pune
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 l Vesi

Valmistamine
Peske ja nõrutage seened ning lillkapsas. Koorige kartulid ja sibul. Tükeldage seened ja sibul viiludeks ning kartul 3 cm suurusteks tükkideks. Lillkapsas eraldage õisikuteks, juust riivige, petersell hakkige peeneks. Sulatage potis või, lisage sibul ja kuumutage klaasjaks. Lisage seened ning kuumutage needki läbi. Seejärel kallake juurde vesi. Kui leem on keema tõusnud, siis lisage tükeldatud kartul ja lillkapsas. Keetke seened ning köögivili pehmeks. Püreerige supp ja maitsestage. Valage juurde rõõsk koor ning laske supil veel kord keema tõusta. Riivjuustust ja hakitud petersellist vormige õhulised pallikesed. Serveerimisel garneerige suppi pallikestega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee