Küpsetised
30. jaanuar 2006, 21:41

Spinatistruudel hakkliha ja porgandiga

Hakkliha-porganditäidisega spinatstruudel.

Koostisosad
1.1 kg nisujahu
1 tl suhkur
15 g Sool
15 g kuivpärm
3 tk Muna
200 g Spinat
300 g (kihistamiseks) Margariin
500 g Hakkliha
500 g Porgand
30 g seesamiseemned
3 kuni 4 dl vesi
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
Must pipar
Liha üldmaitseaine

Valmistamine
Jätke 300 g jahu rullimiseks ja 1 muna määrimiseks. Segage jahu, suhkur, sool, pärm, munad, hakitud spinat ( värske või külmutatud ) ja vesi. Seejärel jagage tainas kolmeks, pange iga kihi vahele margariin ning rullige. Seda nimetatakse taina kihistamiseks. Tehke nii 3 korda. Koorige porgandid, lõigake piklikeks ribadeks, keetke 3-5 minutit ja segage siis jahvatatud muskaatpähkliga. Kuumutage hakkliha ning maitsestage see soola, pipra ja liha üldmaitseainega. Rullige tainas 5-6 mm paksuseks ja 20-25 cm laiuseks plaadiks, määrige see munaga ning asetage peale kolmandik porgandiribadest. Porgandite peale pange hakkliha, selle peale ülejäänud porgandid. Seejärel keerake struudel rulli ja laske 15-20 minutit kerkida. Peale kerkimist määrige munaga ning puistake üle seesamiseemnetega. Küpsetage struudlit ahjus 175-180°C juures umbes 40 minutit. Alati proovige piruka küpsust keskosast. Lisandiks sobib kõige paremini kuum puljong, mille sisse võiks keedetud porgandist lõigata vahvaid kujundeid. Kes spinatist lugu ei pea, võib tarvitada mitmesuguseid ürte: värsket estragoni, tüümiani, basiilikut. Hakkama saab ka kuivatatud maitsetaimedega. Samuti kõlbab pitsamaitseaine, see sisaldab neidsamu ürte.