Kalatoitude retseptid

Meremehe risoto 

Toidutare, 8. märts 2011, 14:54
Risoto mereandidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g riis
200 g (värske) Kalmaar
200 g karbid
200 g väikesed krevetid
1 dl oliivõli
40 g või
1 tk (väike) Sibul
3 küünt Küüslauk
200 g Tomat
1.5 dl kuiv valge vein
Sool
Must pipar
Petersellilehed

Valmistamine
Kuumutage hakitud sibulat õli ja või segus, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisage hakitud petersell, viiludeks lõigatud kalmaarid, kohe ka puhastatud krabid ja krevetid. Kuumutage mõni minut, lisage kooritud ning viiludeks lõigatud tomatid. Tomatite koorimiseks tehke nende kooresse ristikujuline lõige ja pange sõelal mõneks minutiks kuuma vette. Seejärel on koort terava noa abil lihtne eemaldada. Riis keetke kergelt soolaga maitsestatud vees. Kui riis on poolpehme, nõrutage see ning lisage mereandide ja tomati segule. Lisage vein. Kuumutage hästi tasasel tulel, pidevalt segades ning aeg-ajalt vett lisades. Maitsestage soola ja pipraga. Valmis roale raputage hakitud peterselli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee