Vene köök
30. jaanuar 2006, 20:47

Kalapüreesupp

Roog Horvaatia köögist. Kalapüreesupp köögiviljadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g valge lihaga merekala
1 tk Sidrun
0.5 dl oliivõli
1 tk (väike) Sibul
1 tk Porgand
1 juur Petersell
2 küünt Küüslauk
1 tk kartul
Sool
Must pipar
1 sl tomatipüree
1 dl valge vein
1 leht Loorber
Petersellilehed

Valmistamine
Kala, õhukesteks viiludeks tükeldatud porgand, kartul, petersell ja hakitud sibul kuumutage külma vette pandult keema. Lisage maitseained ja veidi oliivõli. Keetke tasasel tulel umbes 15 minutit. Puhastage kala luudest ja tükeldage. Keeduleemest võetud köögiviljad püreestage, leem aga kurnake. Siis lisage köögiviljapüree jälle leemele ja ajage keema. Tõstke juurde kalatükid. Lisage tomatipüree, vein, hakitud küüslauk ja ülejäänud õli ning laske supil keema tõusta. Valmis supile raputage hakitud peterselli ja pipart. Maitsestage sidrunimahlaga.