Vene köök
30. jaanuar 2006, 20:24

Istria jota

Roog Horvaatia köögist. Istria hautis hapukapsast, põldubadest, kartulitest ja suitsuribist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g kuivatatud põldoad
500 g Hapukapsas
300 g kartulid
400 g suitsuribi
80 g suitsupeekon
3 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
2 lehte Loorber

Valmistamine
Pange eelnevalt leotatud põldoad keema. Keetke mõni minut ja nõrutage. Lisage ubadele uuesti külm vesi ja laske uuesti keema. Laske paksupõhjalises keedunõus keema ka pestud ja nõrutatud ( kuivaks pigistatud ) hapukapsad ning tükeldatud suitsuribi. Keetke tasasel tulel, kuni kapsas on peaaegu pehme. Kui oad on poolpehmeks keenud, lisage needki hapukapsale. Maitsestage rooga loorberi, pipra, soola, hakitud küüslaugu ja peekoniribadega. Lõpuks lisage kuubikuteks tükeldatud kartulid ja keetke tasasel tulel, kuni toit on valmis. Võtke liha välja ja eraldage kondid. Tükeldatud liha serveerige eraldi nõus. Retsept on mõeldud 4-6 inimesele.