Kiudainerikkad toidud

Jogurtipäts rukkipüüliga 

Toidutare, 8. märts 2011, 14:55
Küpseta hea ja tervislik jogurtipäts.

Koostisosad
5 dl pehme jogurt (3% rasva)
50 g pärm
2 tl Sool
6 dl rukkipüülijahu
7 dl (umbes) nisujahu

Valmistamine
Soojenda jogurt kuni 37°C-ni. Sega sisse üks osa pärmi, seejärel ülejäänu. Lisa sool, rukkipüülijahu ja enamus nisujahust. Sõtku tainas läikivaks, kuni see kausi servast lahti lööb. Lisa üeljäänud jahu, sõtku ja lase rätikuga kaetult soojas kohas 30 minutit kerkida. Jaga tainas kaheks osaks ning vormi neist kas ovaalse või ümmarguse kujuga pätsid. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta terava noaga kergelt muster sisse ( näiteks triibud ). Lase pätsidel rätikuga kaetult veel 30 minutit kerkida. Raputa kergelt rukkipüülijahuga üle ning küpseta ahju alumises osas ligi 30 minutit. Lase pätsidel rätikuga katmata jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee