Kalatoitude retseptid
29. jaanuar 2006, 09:00

Küpsetatud tursk juustukastmes

Juustukastmega üleküpsetatud tursafilee.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
30 g või
4 tk 2,5 cm paksune tursafilee
poole sidruni mahl
Sool
Must pipar
4.5 dl piim
1 leht Loorber
1 tk (neljaks lõigatud Sibul
30 g jahu
1 tl sinep
85 g juust
3 sl vahukoor
riivitud muskaatpähkel
19 g värskelt riivitud saiapuru

Valmistamine
Soojenda ahi 180°C-ni ja väike osa võist kasuta ära ahjuplaadi määrimiseks. Sinna pane kõik tursafilee tükid. Kalale pigista peale sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Ülejäänud võitükid pane kalale. Kata plaat fooliumiga ja küpseta kalu ahjus 30 minutit. Kui kala on küpsenud 20 minutit, võta foolium ära. Küpsemise ajal jõuad valmistada juustukastme. Vala piim potti, lisa loorberileht ja sibul ning soovi korral ka nelk. Lase piim keema, seejärel jäta 15-20 minutiks seisma. Kurna. Sulata või paksupõhjalises kastrulis. Sega sisse jahu ja kuumuta paar minutit. Lisa sinep. Pidevalt segades lisa piim ning keeda seni, kuni segu on tihe ja ühtlane. Lisa kastmele 55 g juustu ja sega, kuni see sulab. Lisa koor, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Kuum kaste vala ahjuplaadile tursafileede ümber. Raputa peale saiapuru ning järelejäänud juust. Pane roog tagasi ahju ja küpseta veel 8-10 minutit kuni pruunistumiseni.