Küpsetised

Pirni-kirsikook 

Toidutare, 29. jaanuar 2006, 08:20
Pirni-kirsitäidisega kook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
jahu
4.5 sl suhkur
0.75 tl sool
või
9 kuni 12 sl ülm vesi
TÄIDIS
8 tk Pirn
1.5 klaasi kuivatatud koogikirsid
1 dl pruun suhkur
1 tl Rosmariin
2 sl Sidrunimahl
1 sl Maisijahu
määrimiseks muna

Valmistamine
Segage kokku jahu, suhkur, sool ja või ning lisage aeglaselt 9 sl külma vett. Tainas on valmis, kui see kätte võttes ja  kergelt vajutades laiali ei pudene. Sõtkuge seda jahuga ülepuistatud alusel ning seejärel vormige kolmandikust tainast ümmargune plaat, ülejäänud tainast tehke suurem ketas ning asetage need eraldi kilesse pakituna tunniks ajaks külmkappi. Täidise valmistamiseks koorige ja tükeldage pirnid ning pange need koos kirsside, pruuni suhkru ja rosmariiniga umbes 20 minutiks keema. Segage klaasis sidrunimahl ja maisijahu ning valage ka see potti. Laske segul mõni minut keeda ja kallake see siis kaussi jahtuma. Pange suurem tainaketas koogivormi ning torgake kahvliga tainasse augud. Väiksemast tainakettas lõigake piparkoogivormi abil välja võimalikult palju lehekese kujutisi. Eelsoojendage ahi umbes 200°C-ni. Laotage täidis tainale ja kaunistage lehekestega, mida pintseldage ka munaga. Küpsetage kooki umbes 50 minutit, kuni lehekesed muutuvad kuldpruuniks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee