Tsitruse-jogurtitortFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
29. jaanuar 2006, 07:52

Tsitruse-jogurtitort

Mahedamaitselises jogurtitordis on tunda tsitruseliste pikantset maitset. Võid proovida torti valmistada ka laimiga.

Koostisosad
PÕHI
200 g digestive küpsised
75 g või
TÄIDIS
8 lehte Želatiin
või selle asemel
3 tl pulbrit Želatiin
ühe sidruni riivitud koor ja mahl
ühe apelsini riivitud koor ja mahl
500 g maitsestamata jogurt
1.5 dl suhkur
6 dl vahukoor
PEALE
100 g mandlilaastud

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis või minilõikuriga peeneks jahuks. Sulata või ja sega küpsisepuruga ühtlaseks. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja. Pane zhelatiinilehed külma vette pehmenema ( zhelatiinipulber sega veega ja lase 5 minutit paisuda). Pigista zhelatiinilehtedest vesi välja ja sega vähese kuuma veega (paisunud zhelatiin sulata kuumaveevannis). Jahuta zhelatiinisegu. Riivi sidruni ja apelsinikoor suurde kaussi ning pressi mahl välja. Lisa jogurt, suhkur ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks nirista juurde zhelatiinisegu. Vala mass vormi ja hoia külmkapis vähemalt 6 tundi kuni üleöö. Tordi serveerimiseks kasta vorm korraks kuuma vette ja eemalda servad. Libista serveerimisalusele ning kaunista röstitud mandlilaastudega.
Kogus 10 lõiku.