Kalatoitude retseptid

Suitsukala-kartulivorm 

Toidutare, 7. juuli 2008, 07:31
Suitsukala-kartulivormFoto: Jaan Heinmaa
Suitsukala-kartulivorm on värvikas ja maitsev argitoit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kartul
25 g või
2 sl jahu
3 dl piim
150 g hapukoor
1 tk väike brokoli
350 g suitsutursk või muu suitsukala
100 g riivitud juust
Cayenne'i pipar
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori ja viiluta kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Sulata kastrulis või, lisa jahu ning pruunista veidi. Tõsta tulelt ja sega vähehaaval hulka piim. Pane pliidile tagasi ning kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Klopi juurde hapukoor ja lisa brokoliõisikud, kuumuta 5 minutit. Lisa ka suitsukalatükid, kuumuta veel paar minutit. Sega hulka pool juustust ja maitsesta. Tõsta brokoli-kalasegu ahjuvormi, kata kartuliviiludega ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta rooga ahjus 250°C juures 5 minutit või kuni roog saavutab kuldse värvuse. Retsept on mõeldud neljale inimesele.