Lõunasöögi retseptid

Kalasupp kookosleemega 

Toidutare, 21. jaanuar 2010, 10:10
kalasupp kookosleemega Jaan Heinmaa
Teravale ja eksootilisele kalasupile annab mõnusa maitsenüansi laim.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kalafilee (hõbeheik,koha,tursk)
6 sl kalakaste (nt Santa Maria)
0.25 tl Must pipar
ühe laimi riivitud koor ja mahl
2 cm juurt Ingver
1 tk Porrulauk
0.5 värsket kauna Tšilli
4 dl Kookospiim
2 dl kalapuljong
Koriander

Valmistamine
Tükelda kalafilee, sega 2 sl kalakastme ja musta pipraga. Lase külmkapis 20 minutit maitsestuda. Riivi laimi koor ja pressi mahl välja. Koori ning haki ingverijuur. Lõika porru pikisuunas pooleks, loputa ja viiluta. Eralda tšillikaunalt seemned ning haki viljaliha peeneks. Vala kookospiim ja puljong potti, lisa laimikoor, ingver ja porru. Seejärel pane potti kala ja ülejäänud kalakaste. Keeda mõni minut. Lisa tšilli, laimimahl ja koriander ning serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee