Kalatoitude retseptid

Vürtsiheeringas punase sibulaga 

Toidutare, 3. november 2008, 10:58
Vürtsiheeringas punase sibulaga Jaan Heinmaa
Vürtsiheeringas säilib külmas pea nädala. Koos kuumade keedetud kartulitega on see mõnus roog argipäevaõhtuks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g (filee) Heeringas
1 dl peeneks hakitud till
MARINAAD
1 dl suhkur
3 sl 10% äädikas
3 dl vesi
5 kuni 6 tera Vürts
2 lehte Loorber
5 tera Nelk
10 tera Must pipar
0.5 sl Sinepiseemned
2 tk (väike viilutatud Porgand
2 tk (viilutatud) Lilla sibul

Valmistamine
Kuumuta marinaadiaineid ( v.a äädikat ) kastrulis 10 minutit, seejärel lisa äädikas ja jäta jahtuma. Lõika heeringafileed 1 cm laiusteks tükkideks ning sega jahtunud marinaadi hulka. Lõpuks lisa peenestatud till. Tee roog valmis kaks päeva enne serveerimist ja lase vahepeal külmas maitsestuda. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee