Kalatoitude retseptid

Mereannilasanje 

Toidutare, 3. november 2008, 10:18
MereannilasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Kala- ja mereannitäidisega lasanje on võrratu roog lõuna- või õhtusöögilaual.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 pakki lasanjeplaadid
400 g (filee) Lõhe
200 g Kooritud krevett
100 g rannakarbid
100 g riivitud juust
PUNANE KASTE
2 tk Sibul
2 purki Purustatud tomatid
1 dl valge vein
2 sl Maisitärklis
2 tl Sool
2 sl Basiilik (värske)
või selle asemel
2 tl Basiilik (kuivatatud)
0.5 tl Must pipar
VALGE KASTE
1 kuni 2 sl õli
2 sl nisujahu
2 tk köögiviljapuljongikuubik
2 dl vahukoor
2 dl kohvikoor
Must pipar

Valmistamine
Lõika lõhefilee väiksemateks kuubikuteks ning puhasta luudest, sega krevettide ja rannakarpidega. Punase kastme jaoks haki sibulad ning pruunista kiirelt väheses õlis. Lisa vein ja tomatikonservid, lase keema tõusta ning paksenda 0,5 dl vees lahustatud maisitärklisega. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Valge kastme jaoks kuumuta jahu väheses õlis, lisa kohvi- ning vahukoor. Maitsesta puljongikuubikute ja pipraga. Lao õliga määritud ahjuvormi kiht lasanjeplaate, siis valget kastet, jälle kiht lasanjeplaate, seejärel punast kastet ning kala-mereannisegu. Jätka samamoodi lasanjeplaatide ja kastmetega. Viimaseks kihiks jäävad plaadid koos kastmega. Raputa üle riivitud juustuga ning küpseta ahjus 180° juures 40-50 minutit või kuni juust on pruunistunud. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee