Hispaania köök

Kataloonia kreem 

Toidutare, 26. jaanuar 2006, 19:09
Hispaaniast pärit magustoit maitseb hästi ka meie maiasmokkadele. Valmib 10 minutiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l piim
1.5 dl suhkur
4 sl tärklis
ühe sidruni kollane koor
6 tk munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Lõika pestud sidrunilt koor ( võimalikult vähese valge kihiga ) ning keeda 7,5 dl piimas. Teises kastrulis ( mitte alumiiniumist ) sega hoolikalt munakollased, kolmandik suhkrust ja veidi piima. Lisa sidrunikoorega keedetud piim ( võta koored enne välja ) , kuumuta väiksel tulel pidevalt segades. Lisa külmas piimatilgas segatud tärklis ning lase pidevalt segades pakseneda. Kuumuta veel 2 minutit. Vala kissell kausikestesse. Kuumuta järelejäänud suhkrut pannil niikaua, kuni see hakkab sulama ja muutub pruuniks ning vala kuumalt kausikestesse kreemi peale. Lase jahtuda ja serveeri. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.