Hispaania köök

Kataloonia kreem 

Toidutare, 26. jaanuar 2006, 19:09
Hispaaniast pärit magustoit maitseb hästi ka meie maiasmokkadele. Valmib 10 minutiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l piim
1.5 dl suhkur
4 sl tärklis
ühe sidruni kollane koor
6 tk munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Lõika pestud sidrunilt koor ( võimalikult vähese valge kihiga ) ning keeda 7,5 dl piimas. Teises kastrulis ( mitte alumiiniumist ) sega hoolikalt munakollased, kolmandik suhkrust ja veidi piima. Lisa sidrunikoorega keedetud piim ( võta koored enne välja ) , kuumuta väiksel tulel pidevalt segades. Lisa külmas piimatilgas segatud tärklis ning lase pidevalt segades pakseneda. Kuumuta veel 2 minutit. Vala kissell kausikestesse. Kuumuta järelejäänud suhkrut pannil niikaua, kuni see hakkab sulama ja muutub pruuniks ning vala kuumalt kausikestesse kreemi peale. Lase jahtuda ja serveeri. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee