Lõunasöögi retseptid

Kartuli-singisupp 

Toidutare, 8. september 2011, 05:38
Roog kaalujälgijatele. Kartuli-singisupp ubade ja puuviljadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 sl (100 g) valged konservoad
2 tk (kokku 80 g) õhuke viil taist keedusinki
2 tk Porgand
100 g värsked rohelised aedoad
1 tk Sibul
4 tk keskmise suurusega kartul
1 tl Või
5 dl köögiviljapuljong (või vesi)
1 k hapukas õun
1 tk küps pirn
1 kimp Petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
Nõruta valged oad. Lõigu sink nelinurkseteks tükkideks. Koori ja tükelda porgandid. Puhasta rohelised oad ning murra need 5 cm pikkusteks tükkideks. Koori sibul ja kartulid ning lõigu need suuremateks kuubikuteks. Sulata või kastrulis, prae sibul ja singitükid selles kergelt läbi. Lisa oad, porgandid ja kartulid. Vala peale köögiviljapuljong ning lase umbes 30 minutit haududa. Vahepeal koori ära õun ja pirn, eemalda südamikud ning lõika viljaliha umbes kaheksaks tükiks. Haki pool petersellikimbust, teine pool pane kõrvale garneerimiseks. Lisa puuvili ja hakitud petersell supile, maitsesta soola-pipraga ning lase veel 10 minutit tõmmata. Serveeri petersellilehtedega kaunistatult. Retsept on mõeldud kahele sööjale.