Lõunasöögi retseptid

Kartuli-kalasupp 

Toidutare, 10. jaanuar 2006, 23:30
Roog kaalujälgijatele. Kartuli-kalasupp köögivilja ja ürtidega.

Kogus: neljale

Koostisosad
6 tk keskmise suurusega kartul
1 tk (suur) Sibul
1 küüs Küüslauk
1 kaun (punane) Paprika
2 tk Tomat
2 vart Varsseller
0.5 tk Apteegitill ehk fenkol
2 tl oliivõli
4 dl köögiviljapuljong (2 tl pulbrist)
4 tl kuiv valge vein
2 tk (kokku 300 g) väike lõhefilee
poole sidruni mahl
0.5 kimpu sidrunmeliss
0.5 kimpu Basiilik (värske)
Ürdisool
Must pipar

Valmistamine
Koori, pese ja tükelda kartulid. Koori ning haki sibul ja küüslauk. Puhasta ka ülejäänud köögivili. Lõika paprikakaun pooleks, eemalda seemned ja vars, seejärel viiluta. Lõika tomatid kaheksaks tükiks. Puhasta seller ja fenkol ning tükelda. Kuumuta pannil õli, hauta sibul ja küüslauk selles klaasjaks, lisa kartulitükid ning lase pisut haududa. Lisa ülejäänud köögivili, köögiviljapuljong ja valge vein ning lase kaane all keskmisel kuumusel 15 minutit haududa. Vahepeal puhasta kala, piserda see 1 tl sidrunimahlaga, maitsesta soolaga ja lõika keskmise suurusega tükkideks. Pese sidrunmeliss ja basiilik ning tupsuta kuivaks. Pane mõni melissileheke garneerimiseks kõrvale, seejärel haki ürdid peeneks. Lisa kala ja ürdid köögiviljale ning lase 10 minutit haududa. Lõpuks maitsesta kalasupp ürdisoola, pipra ja ülejäänud sidrunimahlaga. Garneeri melissilehtedega. Serveeri kuumalt. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee